Szegeden a Kyokushinkai Karate edzések 1978 őszén kezdődtek Murányi Gyula vezetésével.

Murányi Gyula Budapesten ismerkedett meg ezzel a harcművészeti stílussal Adámy István tanítványaként, így a dojo szakmai felügyeletét Adámy István látta el.

1981-ben Szabó János (Maci) és Csikesz Péter III. helyezést értek el a Szolnok Kupán.

1983-ban Csikesz Péter vezetésével a klub a Tápéi Egységes Sportkör szakosztálya lett. A szakosztály versenyzői (Ballai Zoltán, Szpornyi Szilárd, Idul Tibor, Elhardt Gábor) jelentős eredményeket értek el ebben az időszakban.

Időközben a szakosztály vezetését Harangozó László, majd 1993-tól Kószó Ildikó vette át.

1993 nyarán Kardos Imre kivált a csapatból, új egyesületet alapított és 1994 februárjában a Magyar Kyokushin Karate Szervezethez csatlakozott.

1994-től a klub branch chief-e Horváth János lett.

Az anyagi nehézségek miatt a klub kilépett a Tápéi ESK-ból, egy ideig önállóan működött, majd a Szegedi Tigers SE szakosztálya lett. A klub később ismét önálló lett és a nehézségeket leküzdve fejlődésnek indult.

1998-ban fokozatosan nézetkülönbség alakult ki az edzések vezetésével és alapfelfogásával kapcsolatban a klubvezetők és az "elnökségi tagok" között. A nézetkülönbség feloldásaként - Elhardt Gábor, Elhardt Péter, Molnár Tamás és Márton Gábor - 1999-ben új karateklubot hozott létre.

2000 januárjában a csapat Szegedi Oyama Karate Kyokushin Karate Klub néven csatlakozott az Oyama Karate Kyokushin Hungary szervezethez, melynek vezetője Shihan Borza József.

2004-ben a karateklub Shinto Dojo Sportegyesület nevet vette fel, majd 2020. augusztusától a sándorfalvi önkormányzat támogatásával új klubot alapítottunk Kyokai Dojo SE néven folyamatosan bővülő taglétszámmal.

Jelenleg heti öt edzést tartunk, Szegeden kettő, Sándorfalván három alkalommal.

Egyesületünk baráti kapcsolatban van a Shihan Kardos Imre által vezetett Ichiro SE-vel és a Shihan Kószó Ildikó által vezetett Tadashii Dojo-val. A három szegedi egyesület más-más felfogás szerint, különböző szervezetekben, más-más utakon jár - így minden szegedi karateka megtalálhatja az egyéniségének megfelelő dojot.

A nyári időszakban alkalmanként találkozunk a kültéri edzéseken, és a versenyzők időnként összemérhetik tudásukat a különféle területi, vagy nyílt országos versenyeken.

Frissítve: 2023.08.09